2009. július 1., szerda

Solarstone


A Solarstone név igazi etalonnak számít a trance világában. A producer, aki a név mögött áll, Richard John Mowatt, jelenleg egyedül alkotja a formációt, melynek korábban tagja volt Andrew Robert Bury (1994 - 2006) és Sam Tierney (1994 - 1997).

1994-ben kezdtek el foglalkozni főleg progressive trance és chillout lemezek készítésével, nem csak a Solarstone project keretein belül, de más alias nevek alatt is, pl. Liquid State, Richard Stone, Sebatu, Skyscraper, Space Kittens, V8, Young Parisians, Z2.

Első, Green Light című lemezük 1995-ben jelent meg, ezt követte az 1997-es The Impressions E.P. és a The Calling. A világot 1999-ben hódították meg a Seven Cities című örök klasszikus trance himnusszal, mely az elmúlt 10 év során 28 alkalommal lett újra kiadva kislemezen, különböző verziókban és kölönböző kiadók által, mint pl. Lost Language, Hooj Choons, Electropolis, Simply Vinyl, valamint Solarstone-ék saját kiadója, a Deepblue Records.

Richard legújabb szerzeménye az AnthologyOne, mely sajnos még csak promo formában létezik, egy két cd-s album amolyan best of stílusban, melynek első lemeze 14 tracket tartalmaz, a második pedig mixlemez.

Nincsenek megjegyzések: